Farebné trendy interiérového dizajnu v roku 2023

Farebné trendy interiérového dizajnu v roku 2023

Posledné roky sa na najvyšších priečkach trendov a obľúbenosti držia zemité farby, drevené materiály a nezvyčajné tvary, prírodné látky, zrepasovaný nadčasový nábytok a vzdušný svetlý priestor. Ako to bude teraz?


            Veľké prelomové udalosti vo svete interiérového dizajnu neočakávame. Naďalej bude prevažovať funkčnosť, kvalita a nadčasovosť priestorov. Ľudia sa neboja investovať do kvality, ktorá bude štýlová aj o desaťročia. Obľúbené sú ľanové, jutové a bavlnené materiály, prírodné farby a neopracovaná kamenina. Máme tu však novinku.

Každoročne Inštitút Pantone určuje farbu roka. Tento rok je to energická farba, ktorá nesie názov Viva Magenta 18-1750. Dá sa preto očakávať, že bude trendom v roku 2023 aj v interiérovom dizajne. Magenta je žiarivá ružová farba bližšie k červenej s nádychom fialovej. Srší energiou a je plná elánu a živosti. Podporuje radosť a vitalitu a pôsobí nebojácne – priam rebelsky. Neodporúčame si ňou hneď vymaľovať všetky steny v byte, priestor by potom pôsobil opticky menšie, čo však môžete urobiť je osviežiť svoj interiér v podobe malých doplnkov, ako sú behúne, obliečky na vankúše, závesy, deky, sviečky či iné dekoratívne predmety v domácnosti. Dodá jej to pocit hravosti, energie a odvahy.

            Naďalej budú tento rok populárne koberce s dlhým vlasom, ktoré sú príjemné na dotyk, hrejivé, tlmia nárazy a sú štýlové. Interiérový dizajn je však vec v kusu a preto by ste si mali vybrať to čo sa páči vám tak, aby ste sa v priestore cítili dobre a uvoľnene.