Vyskúšajte prírodné a ekologické linoleum do vašej domácnosti

Vyskúšajte prírodné a ekologické linoleum do vašej domácnosti

Linoleum je alternatívou klasického PVC, ktoré má veľmi dobré vlastnosti kvalitnej podlahy. Je pevné, má teplý povrch a veľmi široký výber farieb. Vyrába sa v šírke 2 metre, preto sa spoje zatavujú zvarovacou šnúrou. Je vhodné pre ľudí, ktorí si potrpia na pekný dizajn a v prípade ekologického linolea aj prírodné produkty.

 

Pozrite si video 

Linoleum je tradičný, ale stále populárny materiál, ktorý sa používa na podlahy v mnohých domácnostiach po celom svete. Výhodou linolea je jeho trvanlivosť, jednoduchosť údržby a možnosť výberu z rôznych farieb a vzorov. Avšak, v dnešnej dobe, keď stále viac ľudí dbá na ekologické aspekty a ochranu životného prostredia, sa stáva čoraz populárnejším aj prírodné a ekologické linoleum. V tomto blogu sa pozrieme na to, čo je prírodné a ekologické linoleum a aké sú jeho výhody oproti syntetickému linoleu. Zistíme tiež, aké sú rôzne druhy prírodného a ekologického linolea a ako sa dajú použiť v domácnosti. A nakoniec, podáme vám aj rady, ako sa správne starať o prírodné, aby vám slúžilo čo najdlhšie.

 

Ekologické linoleum je vyrábané z prírodných a obnoviteľných zdrojov, čo znamená, že je to materiál, ktorý sa dokáže rozložiť prirodzene a nezanecháva tak negatívny dopad na životné prostredie. Tento druh linolea sa vyrába z prírodných zložiek, ako sú napríklad korok, drevná múčka či živice a oleje. Známe je už viac ako 150 rokov a má negatívnu uhlíkovú stopu – je 100% recyklovateľné.

Ďalšou výhodou je, že prírodné a ekologické linoleum je odolnejšie proti poškodeniu a opotrebeniu, čo znamená, že môže slúžiť dlhší čas a vydrží aj vysokú prevádzku.

 

Je skvelou voľbou pre tých, ktorí hľadajú prírodné a ekologické riešenie pre svoju podlahu. Tento druh linolea je vhodný na použitie v rôznych miestnostiach, ako sú napríklad obývacie izby, spálne, kuchyne a dokonca aj kúpeľne. Linoleum môže byť tiež použité v komerčných priestoroch, ako sú napríklad kancelárie, obchody, nemocnice a hotely, pretože pohlcuje hluk a je antistatické, teda nedrží sa na ňom prach.

Správna starostlivosť o prírodné a ekologické linoleum môže zabezpečiť jeho dlhšiu životnosť a udržiavať jeho vzhľad. Tu je niekoľko tipov na starostlivosť o prírodné a ekologické linoleum:

  •       Je dôležité pravidelne vysávať alebo zametať linoleum, aby sa z neho odstránil prach a nečistoty ktoré by mohli poškodiť jeho povrch.
  •       Používajte mäkké kefy alebo utierky, aby sa zabránilo poškriabaniu povrchu.
  •       Používajte čistiace prostriedky vhodné pre prírodné linoleum.
  •       Používajte ochranné koberce.

 

Prírodné zložky v linoleu robia tento materiál udržateľnejším a priateľskejším k životnému prostrediu. Prírodné linoleum sa tiež vyznačuje dlhou životnosťou, vysokou odolnosťou voči opotrebeniu a množstvom farieb a vzorov na výber.

Ak sa rozhodujete medzi prírodným linoleom alebo syntetickou vinylovou podlahou, stojí za to zvážiť výhody a nevýhody jednotlivých možností a zvoliť si to, čo najlepšie vyhovuje vašim potrebám a životnému štýlu. Prírodné a ekologické linoleum ponúka vynikajúcu alternatívu pre tých, ktorí sa snažia znižovať svoj environmentálny odtlačok a zároveň nechcú obetovať kvalitu a vzhľad svojho podlahového krytu. Radi vám však poradíme s výberom osobne aj online.