Prečo by ste mali zvážiť podložku pod koberec?

Prečo by ste mali zvážiť podložku pod koberec?

V bývaní sa dá zlepšiť takmer čokoľvek. Na dome dokážete stráviť roky vylepšovaním malých, či veľkých vecí. Stále by sa dal lepšie natrieť plot, vymeniť žiarovku v pivnici za silnejšiu, nalepiť gumové tlmiče na dvere. Tých drobnôstok sa nájde vždy neúrekom.

Všetko je to o komforte. Existuje málo vecí, ktoré dokážu tak citeľne zvýšiť komfort, ako podložka pod koberec.

Podložky pod koberce sa využívajú pod metrážne koberce na celú miestnosť. Majú rôzny profil, od 6 - 12 mm, a spĺňajú niekoľko funkcií. Najvýraznejšou z nich je práve zvýšenie komfortu.

Podložky sú vyrobené prevažne z molitanovej drte, ktorá značne zmäkčí podlahovú plochu. Tento efekt je príjemný k bežnému využívaniu koberca. Najviac to ocenia napríklad deti, ktoré sa zvyknú na koberci hrávať. Pre malé ratolesti to spĺňa do istej miery aj bezpečnostnú funkciu, keďže mäkká podložka zjemní pád.

Okrem toho tlak na koberec sa vďaka podložke znižuje. Vlákna sú menej namáhané, a tým pádom sa predlžuje životnosť koberca. Podložka má aj odhlučnovaciu funkciu, ktorá sa vám pri spomínaných deťoch určite zíde.

Správne vybranou podložkou si uchováte teplo v byte určite viac, ako by bol koberec položený len na zemi. Pri tepelných vlastnostiach to má jeden háčik. Viac sa dozviete vo videu.

<