Prírodné linoleum Veneto: Ekologické a trvalo udržateľné riešenie pre bytové a priemyselné priestory

Prírodné linoleum Veneto: Ekologické a trvalo udržateľné riešenie pre bytové a priemyselné priestory

Pri rozhodovaní o výbere podlahovej krytiny do domácnosti alebo komerčných priestorov zákazník často stojí pred voľbou medzi funkčnosťou a trvalou udržateľnosťou. Prírodné linoleum od firmy Tarkett spája v sebe oba tieto nároky.

Linoleum je odolná a udržateľná podlahová krytina biologického pôvodu vyrobená z prírodných a obnoviteľných surovín akými sú ľanový olej, borovicová živica, drevo, korková múčka a jutové vlákno.

 Komerčné použitie

História výroby linolea Tarkett siaha do talianskeho mesta Narni, kde sa toto žiadané linoleum vyrába podľa pôvodnej receptúry už od roku 1898. Jeho nenahraditeľné vlastnosti mu pomohli obstáť v konkurencii so syntetickým PVC a v súčasnej dobe je žiadanejšie než kedykoľvek predtým – zákazníci oceňujú jeho prírodnú krásu, odolnosť a pozitívny prínos pre životné prostredie.

Linoleum Tarkett neobsahuje ftaláty a vďaka linoxynu (stuhnutý ľanový olej) má antibakteriálne vlastnosti – ide teda o hygienickú podlahovú krytinu, ktorá dokáže zabrániť šíreniu mikroorganizmov a prachu.

 Prírodné linoleum

Linoleum Tarkett je odolné, funkčné a ľahko udržateľné riešenie do komerčných priestorov.. Medzi jeho ďalšie prednosti patrí schopnosť pohlcovať hluk, protišmyková a antistatická úprava, pružnosť, robustnosť a nadčasový prírodný dizajn.

Dôležitou vlastnosťou linolea Tarkett je jeho odolnosť voči mechanickému opotrebovaniu a poškodeniu - vďaka špeciálnej povrchovej úprave xf² obstojí aj v náročnom namáhanom prostredí, je vhodné do bytových aj priemyselných priestorov.

 Vzorky linoleum

Vyberte si z našej e-shopovej ponuky v kolekcii LINOLEUM VENETO, ktorá je inšpirovaná prírodnými vzormi a zemitými farbami. Napriek chladným mramorovaným vzorom imitujúcich štruktúru kameňa pôsobí linoleum Veneto pocitovo teplo a útulne. Vyrába sa v dvojmetrových šírkach a spoje sa zvárajú špeciálnou zváracou šnúrou. Odporúča sa preto odborná montáž s celoplošným lepením.