Rýchly test podlahových krytín – z ktorej odstránite kávu najľahšie?

Rýchly test podlahových krytín – z ktorej odstránite kávu najľahšie?

Postavili sme do rýchleho testu niekoľko podlahových krytín. Drevená olejovaná, drevená lakovaná, laminátová, vinylová podlaha a koberec si zmerali sily v niekoľkých disciplínach. Pozrite sa, ako to dopadlo.

Pri výbere správnej podlahovej krytiny treba myslieť na viacero vecí. Okrem cenových a vizuálnych faktorov by ste sa mali zamyslieť aj nad jej funkčnosťou. Kde bude daná podlahová krytina umiestnená? Ako bude daná miestnosť využívaná? Vydrží podlahová krytina nápor, ktorému bude vystavovaná?

Izby predsa nie sú výstavné kusy v múzeu, na ktoré sa chodí pozerať. Existujú hlavne pre to, aby sa využívali. To prináša otázku hlučnosti. Niektoré druhy podláh sú hlučnejšie ako iné. Podľa využívania a umiestnenia sa môže stať, že pri vychádzaní z domu do práce zobudíte celý dom. Koberce sú na odhlučnenie jasnou voľbou.

Ak máte bohatý sociálny život, je veľká šanca, že sa Vašej návšteve pritrafí malá nehoda, a Vy budete nútení odstraňovať z podlahy nápoj či inú škvrnu. Aj to by mal byť jeden z faktorov, na ktorý treba myslieť. Časté nehody môžu viesť k poškodeniu podlahy, a je šanca, že sa bude krytina musieť vymeniť. Najdôkladnejší testeri podlahových krytín sú malé deti. Aj preto sme otestovali dva rôzne varianty fixiek, a to ako ich viete zmyť. Koberec prekvapivo nebol ten najnáročnejší na očistenie.

Ako to celé dopadlo, si pozrite v našom videu.